Προς Πίπη επιστολή

Πατάτες τηγανιτές

Φίλε Πίπη,

Εδώ βάνουμε πατάτες για να ξορκίσουμε την κρίση.
Κατά τις επιταγές της κυβέρνησης και του δουνουτου γινόμαστε παραγωγικοί...
Ο ημέτερος "Σύλογγος" προκάλεσε την τοπική κοινωνία για το ξελόγγιασμα των λόγγων και την ανάπτυξη και τυποποίηση των τοπικών προϊόντων.



Έτσι, εκτός από κουτσούλους (όχι πιπεράτους, τσου άλλους), θα παράγουμε και άλλα προϊόντα, όπως αυτά που θα ...παράγουμε. Όπως γίνεται αντιληπτό, το μόνο που θα παράξουμε, πλην των αναφερομένων στην προηγούμενη παρένθεση, θα είναι κάτι μαρμελάδες, λίγο βράδυ-λάδι κι έλα βάλε..., κρασί σποντί, όξος και άλλα τινά.
Προς το παρόν πάντως, έχουμε τρεις περιπλανώμενους μανάβηδες κι οι χωριανοί μας (όσοι γερόντοι πλέον έχουνε μείνει) ψιωνίζουνε ακόμη και τσι πατάτες.
 Α ί σ χ ο ς  !  
Λαθήρια
Ανέσυρα κι εγώ από την κασέλα κάτι τσαποσκάρτσουνα του μπάρμπα τ'  Άριστου και... ιδού: εβάλαμε έναν "αβορίγινα"να φυτέψει πατάτες, τηγανητές κατά τη ρητή εντολή των παιδιών.
Βέβαια, προσωπικά, η έφεση περί τα αγροτικά εκκινήθηκε όχι από τις οικονομικές συνθήκες, αλλά από την απόκτηση κάποιων σπόρων ντόπιων ποικιλιών (λαθήρια απ' τ' Αλεύκι, φάβες απ' τα Διαπόντια, κολοκύθια άνευ ρίγανης, σπούρδες, μπιμπερόνια, μπακίρια και χυμονικά), την υπόσχεση τση πεθεράς μου ότι θα περιποιείται και τσι πατάτες τσι τηγανητές κι ό,τι άλλο βγει, καθώς και τη ρητή συμφωνία με τσι αγελάδες του Γιάννη απ' τσου Καστελλάνους ότι θα προσφέρουν αφιλοκερδώς το προϊόν του καθημερινού τους βοσκήματος... ίδομεν!
Τέλος πάντων, αρκετά σε σκότισα, αν και δεν τό' χα σκοπό.
Ελπίζω να τα πούμε σύντομα στα πάτρια ψωραλέα εδάφη, τα προσφάτως οργωθέντα τε και λιπανθέντα ...